Duminica Ortodoxiei in Slobozia

Ieri, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, a săvârşit Sfânta Liturghie la Catedrala „Înălţarea Domnului” din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

Prima Duminică a Postului Mare sau Duminica Ortodoxiei a fost rânduită ca fiind ziua în care se face colecta pentru Fondul Central Misionar. Acest Fond este destinat în exclusivitate ajutorării lucrării social-filantropice și misionare a Sfintei noastre Biserici. După citirea Pastoralei Sfântului Sinod, s-a făcut colecta, strângându-se suma de 838 lei.

La sfârşitul Sfintei Liturghii, Preasfinţia Sa a ţinut un cuvânt de învăţătură despre însemnătatea primului popas spiritual al Sfântului şi Marelui Post, şi le-a mulţumit credincioşilor prezenţi pentru generozitatea arătată la colecta Fondului Central Misionar.

Mai multe amanunte si un album foto puteti accesa dand click aici [https://sf-esc.ro/informatii/13138-duminica-ortodoxiei-slujire-arhiereasca-la-catedrala-episcopala-din-slobozia.html] !

Arhid. Nicusor-Silviu Dascalu – Episcopia Sloboziei si Calarasilor

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.