Biserica Ortodoxa nu ii condamna pe oameni!

Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii a remarcat faptul că, desi Biserica Ortodoxă are poziții stricte, tradiționale, cu privire la căsătorie și familie, aceasta nu ii condamnă pe oameni, chemand întotdeauna la dragoste si la pocăință.

Rezumând poziția Bisericii, la o conferință de presă tinuta de curand la Paris, Patriarhul a declarat:

“Trebuie să amintesc că nu se schimbă nimic în poziția Bisericii, și nici nu se poate schimba, pentru că ar fi împotriva moralei creștine.Vreau să spun încă o dată, că noi nu judecam pe nimeni. Noi nu adoptam vreo linie dură față de oamenii cu orientare sexuală aparte. Insa, ne opunem categoric echivalarii unor astfel de relații cu căsătoria, care a fost definită de Dumnezeu și din care rezulta nașterea de prunci și perpetuarea rasei umane.Ceea ce face parte din planul lui Dumnezeu, nu poate fi corectat prin nicio doctrină sau practică politică. Pe aceasta se fundamentează poziția Bisericii”.

Asociatia Lacasuri Ortodoxe este parte integranta a Coalitiei pentru Familie.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.