Dumnezeu a aparut in Templul lui Solomon, cand Iisus S-a rugat acolo

(Foto: Mirror)

Fizicienii de la Universitatea din Surrey British au dovedit autenticitatea pergamentelor (codice) metalice vechi de 2000 de ani, descoperite în anul 2008, într-o peșteră din Iordania, scrise in limba paleo-ebraica.CODICELE din Iordania – autenticitate demonstrata

Cartea, continand un portret al lui Hristos, descrie apariția lui Dumnezeu în Templul lui Solomon atunci cand Iisus S-a rugat, conform unui raport al publicatiei “Vesti”, care citeaza Yahoo News si Mirror. Ea mai face referire la Sfintii Apostoli Iacov, Petru și Ioan.

Artefactul istoric unic este format din mai multe foi de plumb, unite cu sârmă. Textul, gravat pe suprafața metalică, spune că Invățătura lui Hristos nu a fost o nouă religie, ci renașterea vechii tradiții religioase evreiești (reinnoirea Legamantului cu Dumnezeu). Apostolii Ioan, Petru și Iacov sunt, de asemenea, menționati in paginile cărții antice.

De aproape opt ani, cercetătorii incearca să stabilească autenticitatea cărții, și pentru o lungă perioadă de timp ea a fost considerata contrafacuta. Fizicienii britanici Chris Jeynes si Roger Webb au lucrat exact la acest punct, efectuand analize chimice pe marginea descoperirii.

Ei au stabilit că compoziția aliajului este bazata pe plumb, cartea fiind realizata dintr-o compoziție identica cu cea folosita la placile de plumb romane antice. Conform oamenilor de stiinta, analiza izotopică exclude varianta ca aceasta sa fi fost realizata in secolele XX sau XXI.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.