Delegatie de romani din Chirnogi, in Bulgaria (foto)

Ieri, s-a implinit un an de cand Mitropolitul Naum de Ruse a devenit membru de onoare al Asociatiei Lacasuri Ortodoxe (click aici, pentru mai multe amanunte [https://lacasuriortodoxe.ro/comunicate/21778-ips-parinte-episcop-naum-mitropolit-de-ruse-a-devenit-membru-de-onoare-al-asociatiei-lacasuri-ortodoxe.html] )! Si, tot ieri, vineri, 10 februarie 2017, o delegatie din Chirnogi – Oltenita, Romania, avand ca invitat de seama pe parintele protopop de Oltenita dr. Marian Necula, condusa de dl Primar Ing. Irinel Roman, dl Cons. Ion Stefan si cadre didactice l-au cinstit – in aceeasi localitate, in care exact cu un an in urma a avut loc s-a desfasurat evenimentul deosebit pe care il anuntam mai sus [https://lacasuriortodoxe.ro/comunicate/21778-ips-parinte-episcop-naum-mitropolit-de-ruse-a-devenit-membru-de-onoare-al-asociatiei-lacasuri-ortodoxe.html” target=“_blank] – pe Sfantul Haralambie [https://lacasuriortodoxe.ro/redactia-lacasuri-ortodoxe/23345-guvernatorul-magneziei-dispune-uciderea-episcopului-ortodox-din-zona.html” target=“_blank] .

Intalnirea de ieri a avut loc in localitatea Varnentii din Bulgaria, unde sub protia Preasfintiei sale Episcopul Tihon al Sofiei, cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Mitropolit Naum de Ruse, intaistatator al acestei eparhii, alaturi de corala Sfantul Dimitrie Basarabov, de protoiereii de Oltenita, Razgrad si Tutrakan, s-au oficiat Sfanta Liturghie, Sfintirea cea mica a apei si Molitva Sfantului Haralambie de binecuvantare a mierii.

Inaltpreasfintia sa, Mitropolitul Naum de Ruse, a slujit in aceeasi zi in Biserica Sfantul Haralambie din Constanta, impreuna cu IPS Teodosie, la invitatia ierarhului dobrogean. Parintele protoiereu dr. Marian Necula a transmis un mesaj deosebit adresat comunitatii crestine, reiterand valorile perene ale Ortodoxiei pe ambele maluri ale Dunarii, scotand in evidenta ca aceste intalniri frumoase s-au realizat, de-a lungul timpului, cu binecuvantarea celor doi ierarhi: Preasfintitul Vincentiu al Sloboziei si Calarasilor si Inalt Preasfintitul Naum de Ruse, cu concursul celor doua primarii infratite: Chirnogi si Tutrakan.

S-au oferit daruri simbolice – carti, icoane – ierarhului invitat si preotilor prezenti. Apoi, dl Primar Roman a oferit daruri simbolice (turte impletite, carti si produse apicole), celor doi primari prezenti din Tutrakan si Varnentii, transmitand un emotionat mesaj de suflet si marturisind ca se afla intr-o prima vizita in aceasta localitate (Varnentii), intrucat la invitatiile anterioare a fost prezent dl. viceprimar Ion Stefan. Ulterior, acesta a vizitat muzeul de etnografie al localitatii, unde a lasat cateva randuri in cartea de onoare, felicitandu-i pe initiatorii muzeului, intarind astfel o idee mai veche a domniei sale, de a face un astfel de muzeu la Chirnogi.

Dl. Primar a acordat un interviu, alaturi de omologul sau din Tutrakan, televiziunii BNT2 si Radioului Sumen, cat si pentru alte doua publicatii scrise din Tutrakan. A urmat o masa rotunda de discutii, in Primaria din Tutrakan, cu aparatul administrativ, directorul muzeului din Tutrakan, dr. Peter Boycev, si o consultanta pe fonduri europene de la Sofia, pentru a lamuri anumite aspecte ale proiectelor transfrontaliere depuse in comun de cele doua localitati.

Invitatia a fost facuta de catre preotul stavrofor Mihail Mihailov .

A consemnat de la fata locului, pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe: RELU Cotoban

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.