publicat în: Arhivă

Biserica Anglicana refuza sa recunoasca uniunea intre homosexuali

În urma unei discuții de doi ani, pe aceasta temă, episcopii Bisericii Angliei au anunțat că nu vor accepta căsătoriile între homosexuali, apărând în schimb căsătoria ca uniune intre un bărbat și o femeie, conform unui raport al “The Guardian”.

Raportul episcopilor vine după doi ani de dezbateri interne intense și de reflecție, care au implicat clerici și laici și perioade de diviziuni in cadrul Bisericii Angliei.

Aparatorii “Drepturilor Homosexualilor”, din cadrul Bisericii Angliei, au fost mâniati de aceasta decizie, conform publicatiei amintite. Militantii gay ai Bisericii au numit raportul ca fiind unul “crud” și un “eșec total”, prezicand ca acesta va duce la o si mai mare nesupunere în această privință, pe care ierarhia o admite deja ca existand într-o oarecare măsură.

Episcopul Graham James de Norwich a anuntat ca Biserica nu ar trebui să-si “adapteze doctrina la tendintele oricarui moment” si ca, pe de alta parte, legile Bisericii ar trebui să confere “libertate maximă” cuplurilor de homosexuali, oferind clerului, de asemenea, o marjă de manevră, în anumite cazuri.