MUZICA LITURGICA ORTODOXA – lansarea unui nou site web tematic

Un nou site web dedicat muzicii liturgice, administrat de Pr. ortodox Michel Fortounatto, a fost lansat in ultimele ore.

MUZICA LITURGICA ORTODOXA – lansarea unui nou site web tematic

Noul site web este astfel conceput incat sa reprezinte un loc de cercetare in domeniul cantarilor si al evolutiei acestora in cadrul Bisericii Ortodoxe.

Site-ul web dedicat muzicii liturgice se vrea a fi, conform realizatorului sau, un laborator bilingv (eventual – poliglot) cu partiții și reflecții liturgice și teologice necesare practicanților din prezent ai cântarii liturgice ortodoxe franceze in parohiile de traditie ruseasca.

MUZICA LITURGICA ORTODOXA – lansarea unui nou site web tematic

Proiectul s-a nascut ca răspuns special la deciziile luate în domeniul cântării Bisericii, de catre comisia competentă a Consiliului Local al Bisericii Ruse, din 1917-1918, al cărui centenar va fi celebrat în cursul acestui an.

Intre sursele proiectului sunt amintite experiența directă și trăită in rugăciunea cântată a Bisericii Institutului Sfantul Serghie “și patrimoniul muzical moștenit de la părinții noștri în credință, care au pus bazele cântarii, cu un secol în urmă, în Occident”. Tot aici, este amintita munca Pr. Alexander Schmemann si a lui Maxime Kovalevsky, in ce priveste cantarile liturgice.

Site-ul web dedicat muzicii liturgice are in componenta mai multe domenii principale, incluzand o bibliotecă de muzică corală (aranjata dupa calendarul liturgic) si o colecție de articole pe diverse teme ale muzicii liturgice.

Noul site web poate fi accesat, dand click pe adresa de aici: https://musique-orthodoxe.com/ [https://musique-orthodoxe.com/] .

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.