Wednesday 2 november 2016

Arhitectura remarcabila: o noua biserica in Muntenegru (foto)

O noua biserica, in cinstea Sfantului Atinoghen, a fost tarnosita in Vucji Dol – Muntenegru. Biserica Sfantul Atinoghen a fost tarnosita pe 29 octombrie 2016.

In articolul de fata, Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe va prezinta mai multe fotografii cu acest sfant lacas ortodox, pornind de la un articol-semnal al redactorilor revistei Market Biz, designeri preocupati de “arhitectura mai putin obisnuita a invelitorii turlelor noii biserici” (vezi foto).

Biserica a fost sfintita de ÎPS Amfilohije, Arhiepiscop de Cetinje și Mitropolit de Muntenegru și Littoral; Episcopii Grigorie de Zahumlje-Herțegovina, Iaonichie de Budimlje-Niksic, Chiril de Dioclea și Episcopul retras Atanasie de Zahumlje-Niksic.

Noua biserică a fost construită în memoria eroilor Bătăliei de la Vucedol, care si-au vărsat sângele pentru Sfanta Cruce și libertatea de aur, pentru eliberarea poporului sârb.

În timpul Liturghiei au fost comemorati, de asemenea, Regele Nicolae al Muntenegrului și soldații care au câștigat victoria semnificativa de la Vucji Dol. Cei 140 de ani de la Bătălia glorioasă de la Vucji Dol au fost marcati, in aceste zile, prin mai multe evenimente organizate de Episcopiile de Budimlje-Niksic și Zahumlje-Herțegovina.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) “Lăcaşuri Ortodoxe”, dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.