Invitatia Serbiei, acceptata de Bisericile din Europa. Destinatia: Novi Sad

A 15-a Adunare Generală a Conferinței Bisericilor Europene va avea loc la Novi Sad, Serbia

Conferința Bisericilor Europene (CEC) a acceptat invitația Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Sârbe, de a organiza cea de-a 15-a Adunare Generala a sa in Novi Sad (Serbia).

Adunarea Generală a Conferinței Bisericilor Europene – Novi Sad, Serbia 2018

Adunarea va fi organizată de către Bisericile membre CEC din Serbia, precum și de alte Biserici din regiunea autonomă Voivodina. Decizia privind locul întâlnirii a fost luată de președinția CEC, pe baza mandatului acordat de către Consiliul de Administrație, care s-a tinut in iunie 2016.

Secretariatul CEC și Bisericile locale poarta discutii, in prezent, pe marginea organizarii viitoarei Adunari. Ceea ce se cunoaste exact, pe langa locatie, este faptul ca, cel putin acum, sunt disponibile două opțiuni: iunie 2018, sau octombrie 2018.

Cea de-a 15-a Adunare Generală a Conferinței Bisericilor Europene 2018. De ce Novi Sad?

“Novi Sad este intersecția Europei, o intersecție istorica, politica și ecumenica. Suntem încântați de oportunitățile pe care le oferă acest loc și de noile oportunități care se deschid CEC”, a declarat secretarul general al CEC, clericul Heikki Huttunen.

Președintele CEC, Rev. Christopher Hill, a adaugat: “Sunt încântat să afirm că Patriarhul Irineu al Serbiei ne-a transmis un mesaj calduros de bun venit în Serbia; Vizita noastră va semnala faptul că CEC este cu adevărat ‘la nivel european’”.

Pregătirile pentru Adunare au început săptămâna trecută, cu o reuniune consultativa in Budapesta (Ungaria), unde a avut loc cea de-a 14-a Adunare Generală a CEC. Timp de trei zile, reprezentanții Consiliilor europene naționale ale Bisericilor Europene, Comitetul de Planificare și secretarii pentru afaceri europene au discutat despre viitorul Europei și modul în care acesta va afecta organizația. Evenimentul a fost sustinut de Consiliul Ecumenic al Bisericilor din Ungaria.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) “Lăcaşuri Ortodoxe”, dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.