Monarhia e mai presus de problemele politice de moment

Regina Elisabeta a II-a a Angliei a organizat, in aceste zile, o întâlnire istorică cu Patriarhul Kirill al Moscovei și al întregii Rusii, aflat într-o vizită oficială în Marea Britanie, pentru marcarea celor 300 de ani de prezența a Bisericii Ortodoxe Ruse in Regat (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Patriarhul rus s-a intalnit cu Regina Angliei

Intalnirea a avut loc în spatele ușilor închise, în Palatul Buckingham, resedinta oficiala a Reginei, din Londra, și a durat aproximativ o jumătate de oră, conform unei declaratii ulterioare a secretarului Patriarhului, Alexander Volkov.

“Patriarhul Kirill i-a vorbit Reginei despre renașterea Bisericii din Rusia, din ultimii 20 de ani, despre construirea de biserici, dezvoltarea științei teologice, numărul tot mai mare de eparhii și, în general, despre creșterea spirituală a Rusiei”, a spus Volkov.

Discuția dintre Patriarh și Regina a fost, de asemenea, “dedicata situatiei creștinilor din Europa”, a afirmat el, adăugând că “Patriarhul este foarte entuziasmat de rezultatele acestei intalniri”.

“Sunt foarte multumit de rezultatele acestei întâlniri și trebuie să spun că nu mă așteptam să aibă loc într-o astfel de atmosferă și la un astfel de nivel activ, așa cum s-a intamplat”, le-a declarat Patriarhul, jurnaliștilor, în timpul unei conferințe de presă, pe Aeroportul Luton, în apropierea Londrei.

“Această conversație mi-a produs o impresie foarte bună, atât intelectual cat și emoțional”, a spus liderul Bisericii Ortodoxe Ruse.

Patriarhul a felicitat-o, de asemenea, pe Regina, cu ocazia celei de-a 90-a aniversari, de la începutul acestui an.

De asemenea, el a mai spus că a fost “bucuros să o vadă pe Regina într-o stare foarte buna de sănătate”. “Monarhia este mai presus de problemele politice de moment. Acesta permite poporului britanic să se bazeze pe puterea deplină a tradiției sale naționale”, a subliniat Patriarhul.Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) “Lăcaşuri Ortodoxe”, dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.