Tuesday 25 october 2016

CALUGARUL SI DEMONUL castiga Marele Premiu al Festivalului de film ortodox Pokrov 2016

Câștigătorul Marelui Premiu al celui de-al XIV-lea Festival de film ortodox “Pokrov” (“Sfantul Acoperamant”) din acest an, care a avut loc la Kiev, este filmul regizorului rus Nikolai Dostal: “Călugărul și demonul” (vezi aici [https://lacasuriortodoxe.ro/media-cinema/22825-un-nou-film-calugarul-si-demonul-pe-marile-ecrane-video.html] ).

CALUGARUL SI DEMONUL castiga Marele Premiu al Festivalului de film ortodox Pokrov 2016

56 de filme de animație, documentare și filme de lung metraj din Ucraina, Rusia, Belarus, Georgia și Polonia au candidat pentru cele mai mari premii ale Festivalului. Juriul care a ales câștigătorii a fost format din regizori de film, scenariști, producători, actori și preoți.

Motto-ul festivalului din acest an a fost extras din Epistola soborniceasca a Sfantului Apostol Iacov: Credinţa fără de fapte, moartă este (2:26).

În filmul “Calugarul si demonul”, bazat pe scenariul lui Iuri Arabov, un nou călugăr, pe nume Ivan Semionovici Shaposhnikov, isi face aparitia intr-o mănăstire. Dar, împreună cu el, soseste aici si un demon cu numele Legiune (așa cum i s-a prezentat lui Ivan). Legiune l-a ales pe Ivan drept obiect al muncii sale diabolice, ispitindu-l în orice mod posibil, pentru a se abate de la calea pe care a ales-o, de slujire a lui Dumnezeu. Dar, cu cat mai puternică era ispita, cu atat mai puternică devenea tăria duhovnicească a călugărului.

Gheorghi Fetisov și Timofei Tribuntsev au jucat in rolurile principale. Bugetul filmului a fost de 120 de milioane de ruble, din care 50 de milioane de ruble au fost alocate de Ministerul Culturii Federației Ruse.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) “Lăcaşuri Ortodoxe”, dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile