Monday 31 october 2016

Cei doi mitropoliti ortodocsi rapiti sunt in viata

Conform unor informatii recente, cei doi episcopi sirieni răpiți în apropierea orașului nordic al Siriei, Alep, în 2013, sunt înca in viață, aflandu-se în orașul Raqqa, ocupat de grupul militant Daesh.

Cei doi mitropoliti ortodocsi rapiti sunt in viata

O declaratie in acest sens a facuta, in ultimele ore, de maica superioară a Mănăstirii Sfantul Iacob, situata în orașul sirian de vest Qarah.

Sputnik aminteste, intr-un raport pe aceasta tema ca in 2013 militanții i-au capturat pe Mitropolitul grec-ortodox de Alep, Paul Yazidzhi, și pe Mitropolitul ortodox-siriac de Alep, John Ibrahim (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

In decembrie 2015, aparusera, insa, mai multe rapoarte privind executarea acestora (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

“Am primit informații din sursele noastre, că acestia se afla în Raqqa, și suntem îngrijorați pentru viața lor. Ne rugăm pentru eliberarea lor înainte de atacul final asupra Raqqa”, a spus Maica Agnes Mariam Salib, la o conferință de presă.

Ea a adăugat, că numeroși membri ai comunității creștine, de asemenea, se roagă pentru eliberarea celor doi episcopi. Protestele sociale împotriva Damascului, din 2011, s-au transformat într-un război civil prelungit, în națiunea din Orientul Mijlociu, care a dus deja la pierderea a mii de vieți omenesti.

Conflictul se caracterizează și prin intensificarea activităților diferitelor grupuri islamiste radicale, cum ar fi Daesh (scos în afara legii în mai multe țări, printre care Rusia și Statele Unite) care a câștigat notorietate la capitolul răpirii și uciderii creștinilor.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) “Lăcaşuri Ortodoxe”, dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.