Friday 28 october 2016

Muntele Nebo: s-a deschis Memorialul lui Moise

Memorialul lui Moise, de pe vârful celebrului Munte Nebo din Iordania, s-a deschis din nou pentru pelerinii care doresc să viziteze locul in care profetul a vorbit pentru ultima oara cu Dumnezeu, inainte de a trece din aceasta viata, după ce memorialul a fost închis pentru lucrări de restaurare, timp de zece ani – conform publicatiei rusesti Sedmitza (Saptamana).

MUNTELE NEBO: MEMORIALUL LUI MOISE s-a redeshis

Memorialul lui Moise, situat la șapte kilometri de orașul Ma’daba, pe vârful Muntelui Nebo, este considerat a fi unul dintre cele mai importante și vizitate sit-uri de pelerinaj din Iordania și, prin urmare, mult-așteptata redeschidere, după o muncă serioasă de restaurare, este văzută ca fiind un mare eveniment.

Acolo, chiar pe vârful Muntelui Nebo, la 1000 de metri altitudine fata de nivelul marii, la aproximativ 30 Km de orașul Amman (în epoca romană cunoscut sub numele de “Philadelphia”), capitala Iordaniei, se afla o mănăstire, cu vedere spre malul vestic al Râului Iordan, Ierihon și Ierusalim.

Astăzi, aici există o mănăstire franciscană activă, pe Muntele Nebo, care a fost deschisa după ce arheologii au investigat și au abandonat ruinele locale, în anii 1930.

Restaurarea Memorialului lui Moise a început în 2007, când s-a descoperit că rămășițele bazilicii antice se prabusisera, în imposibilitatea de a mai sustine greutatea memorialului.

“12. Apoi a zis Domnul către Moise: “Suie-te pe acest munte, care este dincoace de Iordan, adică pe muntele Nebo, şi priveşte pământul Canaanului, pe care am să-l dau fiilor lui Israel de moştenire.13. Iar după ce-l vei vedea, te vei adăuga şi tu la poporul tău, cum s-a adăugat Aaron, fratele tău, pe muntele Hor.” (Numerii, 27)

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) “Lăcaşuri Ortodoxe”, dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.