Tuesday 25 october 2016

Monumente dedicate tuturor Patriarhilor ortodocsi ai tarii, ridicate in capitala

Comisia pentru Monumente si Arta a orașului Moscova a sprijinit propunerea de instalare a unei reprezentari artistice a tuturor Patriarhilor Moscovei și ai Întregii Rusii, in apropierea Catedralei Patriarhale “Hristos Mântuitorul”. Decizia a fost luată joi, la o reuniune a Comisiei, conform unui raport TASS.

Deocamdata, nu se stie despre ce fel de reprezentare artistica este vorba (busturi sau alte forme de arta), un concurs pentru proiectarea monumentelor urmand sa aiba loc in curand, conform președintelui comisiei, Igor Voskresensky.

Potrivit directorului Departamentului Monumentelor din cadrul Departamentului Patrimoniu Cultural al orașului Moscova, – Serghei Polovinkin – inițiatorul acestui proiect a acționat într-un mod foarte profesionist, facand apel la Uniunea Arhitecților din Moscova, Uniunea Sculptorilor din Moscova și Uniunea Artiștilor din Rusia, acestea trei organizand selectia pentru determinarea celui ce va proiecta opera de arta.

Anterior, s-a vorbit despre instalarea unor monumente-bust ale patriarhilor pe Podul Patriarhilor, aproape de Catedrala Hristos Mântuitorul. Proiectul va fi finanțat din fonduri private.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) “Lăcaşuri Ortodoxe”, dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.