publicat în: Arhivă

Iar despre ECUMENISM, in Cipru: ortodocsii revizuiesc un text al CMB

Începând cu data de 3 octombrie 2016 si pana pe 13, o noua Consultare Inter-Ortodoxa a Consiliului Mondial al Bisericilor (CMB) a avut loc, in vederea discutarii textului Comisiei CMB pentru Credință si Constituie: “Biserica, spre o viziune comună”.

Cipru: Consultare inter-ortodoxa pe marginea ecumenismului, in CMB Conferința a fost convocată în Paralimi, Cipru, la invitația Bisericii Ortodoxe a Ciprului.

Textul in cauza a fost pregătit de teologi și reprezentanți bisericesti ai Comisiei pentru Credință a CMB, pe parcursul a 20 de ani, și a fost emis în anul 2012. Consultarea inter-ortodoxă a fost convocata pentru a revizui acest text, tinand cont de opiniile și sugestiile primite de la Bisericile membre ale CMB. Textul se concentrează în principal pe unitate, si pe rolul și misiunea Bisericii, dar ridică deopotriva si probleme eclesiologice care sunt cauze ale diviziunilor existente intre Bisericile creștine.

Conferința a fost deschisă printr-un mesaj de bun venit al Mitropolitului Vasilios de Konstantia-Ammochostos (Biserica Ortodoxă Greacă din Cipru) și prin discursurile moderatorilor Comisiei: Mitropolitul Prof. Dr. Gennadios de Sassima (Patriarhia Ecumenică de Constantinopol) și Mitropolitul Bishoy de Damietta (Biserica Ortodoxă Coptă).

Din nou despre ECUMENISM, in Cipru: Consultare inter-ortodoxa in CMB

Rev. Dr. Olav Fykse Tveit, secretar general al CMB, le-a transmis mesajul său membrilor Conferinței, dorindu-le sa aiba parte de o lucrare eficienta.

Pe 9 octombrie 2016, după Sfânta Liturghie, Preafericitul Părinte Hrisostom al II-lea, lider al Bisericii Ortodoxe a Ciprului, i-a primit pe membrii conferinței, la reședința sa din Nicosia.

Rezultatele discuțiilor teologice au fost rezumate într-un document separat, care va fi prezentat în curând Comisiei “Credință și Constituție” a CMB.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) “Lăcaşuri Ortodoxe”, dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!