Slujire arhierească la praznicul „Întâmpinării Domnului” – PS Nicodim

Cu prilejul sărbătoririi în Biserica Ortodoxă Română a praznicului „Întâmpinării Domnului”, Prea Sfinţitul Părinte Nicodim a slujit dumnezeiasca Liturghie alături de preoţi şi credincioşi, la Paraclisul Catedralei Episcopale ce se construieşte în oraşul nostru.

În cadrul Sfintei Liturghii, potrivit rânduielii bisericeşti, a fost hirotesit întru duhovnic preotul Mihail Borza pe seama parohiei Tâmna. Tânărul teolog, Mihai Borza, a fost hirotonit diacon pe 31 octombrie 2008, în cadrul Sfintei Liturghii oficiată de PS Nicodim la Paraclisul Catedralei Episcopale, iar pe 1 noiembrie 2008 a fost hirotonit preot pe seama parohiei Tâmna, protoieria Strehaia. Părintele Mihail Borza este originar din părţile Bucovinei, fiind absolvent al

Facultăţii de Teologie Ortodoxă ,,Andrei Şaguna” din Sibiu.

După Sfânta Liturghie, Prea Sfinţia Sa, în cuvântul de învăţătură pe care l-a pus la sufletul credincioşilor a arătat importanţa prăznuirii acestui eveniment din procesul mântuirii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.