Jakarta – Informare obligatorie asupra căsătoriei, pentru reducerea numărului de divorţuri în Indonezia

Guvernul indonezian a stabilit, pe viitor, cursuri de formare pentru cuplurire musulmane, într-o încercare de a reduce numărul divorţurilor – în creştere în ultimii ani – mai ales din cauza poligamiei, au anunţat surse oficiale, luni.

Această informare, de o zi, va fi obligatorie. Fără un certificat al acestei „absolviri”, cuplurile nu vor putea fi oficial căsătorite”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Cultelor, Nasaruddin Umar.

“Am observat că această creştere a divorţurilor se leagă de insuficienta cunoaştere a drepturilor şi îndatoririlor căsătoriei”, a explicat el.

Într-o ţară unde aproape 90% din cele 234 de milioane de oameni sunt musulmani, autorităţile în cauză sunt îngrijorate de numărul de cereri de divorţ depuse de femei, din cauza problemelor asociate poligamiei.

Această tradiţie este legală, dar limitată de unele condiţii. Un om poate avea până la cinci femei, dar acestea trebuie să obţină consimţământul soţiilor existente înainte de o nouă căsătorie. „Noi prezentăm riscurile asociate poligamiei”, a spus Umar.

Potrivit statisticilor, au existat 937 de cazuri de divorţ, în 2008, din cauza poligamiei, faţă de 813 în 2004.

Instruirea cu privire la căsătorie şi la planificarea familiei, tratarea problemei violenţei domestice, sunt necesare întrucât “cele mai multe cupluri nu ştiu că aceasta se pedepseşte cu închisoarea”, a spus Umar.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.