Papa invită la respectarea postului mare

Papa Benedict XVI i-a invitat marţi pe credincioşi să redescopere postul, “o armă spirituală” cu care să lupte împotriva tulburărilor vietii moderne, în mesajul său public de marţi, pe tema Postului Mare, o perioadă de 40 de zile înainte de sărbătoarea creştină a Paştelui.

“Astăzi, practica postului pare să-şi fi pierdut o parte din valoarea sa spirituală şi, într-o cultură marcată de bunăstarea materială, a preluat valoarea unei practici terapeutice pentru îngrijirea corpului”, scrie Papa în mesaj.

“Postul este, fără îndoială, util pentru bunăstarea fizică, dar pentru credincioşi, el este în primul rând o terapie pentru tratarea problemelor care îi împiedică să se conformeze voii Lui Dumnezeu”, spune Benedict al XVI-lea.

“În acelaşi timp, postul ne ajută să înţelegem situaţia în care sunt atât de mulţi dintre fraţii noştri”, a adăugat Papa.

“Încurajez toate parohiile şi comunităţile să-şi intensifice în Postul Mare, practica de postire personală şi comunitară, cultivând în egală măsură (…) rugăciunea şi bunătatea”, a îndemnat Benedict al XVI-lea.

Postul Mare pentru creştini este o perioadă de penitenţă şi de aprofundare spirituală, culminând în “Săptămâna”, dinaintea Paştelui, cu sărbătoarea propriu-zisă, în acest an, fiind pe data de 12 aprilie.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.