Planificarea sesiunilor de instruire pentru proiectul “Hristos împărtăşit copiilor”

Marţi, 3 februarie 2009, la Centrul Eparhial al Episcopiei Râmnicului, a avut loc reuniunea preoţilor responsabili cu cateheza parohială în cadrul eparhiei, întâlnire la care a fost prezent şi un reprezentant al organizaţiei World Vision Vâlcea care a iniţiat acest proiect în judeţul Vâlcea.

S-a hotărât ca la nivelul fiecărui protopopiat să se desfăşoare sesiuni de instruire a preoţilor pentru aplicarea acestui proiect catehetic la nivelul întregii eparhii. În cadrul acestor întâlniri, preoţii care derulează deja acest proiect vor prezenta modul şi activităţile prin care au implementat proiectul în cadrul parohiei.

De asemenea s-a hotărât ca în cadrul conferinţelor preoţeşti din primul semestru al acestui an să fie prezentată şi tema proiectului „Hristos împărtăşit copiilor”.

Un rol important în aplicarea acestui proiect la nivelul întregii eparhii îl reprezintă monitorizarea preoţilor care încep derularea proiectului, pentru ca pe parcursul proiectului să poată fi, în caz de nevoie, susţinuţi. În acest sens s-a discutat şi despre identificarea unor potenţiali sponsori pentru susţinerea proiectului şi în parohiile sărace.

Pentru o mai bună organizare s-a propus înfiinţarea de centre zonale de coordonare a proiectului „Hristos împărtăşit copiilor”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.