Deseret News UTAH: Senatorii Utah îi sprijină pe liderii Bisericii Ortodoxe din Grecia

Senatul Utah a aprobat miercuri o hotărâre de guvern prin care Turcia este îndemnată să-l recunoască pe liderul spiritual al Bisericii Ortodoxe elene.

Susţinătorul SR1, Senate Minority, liderul Pat Jones, D-Holladay, a declarat ca a fost solicitat în susţinerea unei rezoluţii a Bisericii Ortodoxe Greceşti – Greater Salt Lake City, din cauza “acţiunilor represive ale guvernului turc care limitează libertatea religioasă în lume” inclusiv Utah.

Jones a declarat ca Patriarhul Ecumenic Bartolomeu slujeşte ca lider spiritual pentru cei 300 de membri ai Bisericii Ortodoxe elene, aşa cum Papa Benedict este la catolici şi Preşedintele Bisericii LDS, Thomas S. Monson la mormoni.

Rezoluţia, care a trecut cu unanimitate de voturi, va fi trimisă preşedintelui Obama, liderilor Congresului şi membrilor delegaţilor Congresului Utah, ambasadorului SUA în Turcia şi ambasadorului SUA în Turcia.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.