publicat în: Arhivă

Patriarhul Kirill da un nou impuls relaţiilor inter-ortodoxe (Episcopul Hilarion)

Dialogurile dintre Bisericile Ortodoxe locale pot beneficia de noi dezvoltări, prin Patriarhul Moscovei şi al întregii Rusii, a spus Episcopul Hilarion de Viena şi Austria, şeful Reprezentanţei Patriarhiei de la Moscova pentru instituţiile europene.

“Cred că noul Patriarh va oferi un nou început relaţiilor inter-ortodoxe şi participării Bisericii Ruse la ele”, a spus Episcopul Hilarion, miercuri, Interfax.

Potrivit lui, acest lucru a devenit deja evident în timpul reuniunilor dintre noul ales Patriarh şi reprezentanţii Bisericii Ortodoxe locale, care au participat la întronizarea sa.

Ierarhul a subliniat faptul că Patriarhul Kirill “are relaţii bune şi de prietenie cu aproape toţi şefii Bisericilor Ortodoxe locale”, pentru că a lucrat în domeniul relaţiilor externe al bisericii de douăzeci de ani.

“Prieteniile personale, în combinaţie cu diferite viziuni pe problemele inter-ortodoxe, caracteristice Patriarhului Kirill, sunt cheia unei noi vieţi pentru mecanismul de cooperare inter-ortodox, care recent a înregistrat probleme”, a spus episcopul.

El consideră faptul că primaţi şi reprezentanţi ai celor 15 Biserici locale au participat la Moscova, la întronizarea Patriarhului, “ca pe un element foarte important.”