publicat în: Arhivă

Creştinii-liberali sunt nemulţumiţi de opoziţia Patriarhului Kirill faţa de divorţuri şi „căsătoriile” homosexuale

Şeful Administraţiei de Informare şi Publicitate al Departamentului Sinodal de Tineret, Diaconul Mihail Perşin, consideră că unul dintre principalele talente ale celui de-al 16-lea Patriarh al Moscovei şi al Întregii Rusii, Chiril, este rezolvarea situaţiilor prin care este obligat să “asigure fundaţiile” din Ortodoxie, de dialogul inter-confesional.

Pr. Mihail a spus în interviul său pentru cotidianul Komsomolskaia Pravda că la Adunarea inter-creştină din 2007, în România, Mitropolitul Kirill de Smolensk şi Kaliningrad a precizat “extrem de negativa” atitudine a Bisericii Ruse faţă de legalizarea “căsătoriilor” gay şi a divorţurilor, opunându-se astfel “tolerantelor discursuri” ale altor participanţi.

“Am stat la etaj şi am văzut cum unii catolici s-au ridicat şi au început să aplaude, în timp ce majoritatea au fost dezamăgiţi şi s-au revoltat că toate viziunile lor liberale au fost desfiinţate! Şi acestea au fost desfiinţate într-un mod atât de competent, încât nimeni nu l-a putut contrazice”, a spus Pr. Mihail.

De acord cu acesta, catolicii i-au mulţumit apoi Mitropolitului Kirill pentru “că a spus cu voce tare ceea ce se şopteşte în spatele uşilor închise”, în timp ce alte figuri cifre creştine s-au ţinut deoparte faţă de delegaţia Patriarhiei de la Moscova.

“Una peste alta, pot spune în mod cert că nu ne vom plictisi sub noul Patriarh”, a spus pr. Mihail.