Patriarhia de la Moscova îndeamnă autorităţile să lupte activ împotriva “dictaturii vulgarităţii TV”

Patriarhia Moscovei regretă faptul că deputaţii Dumei de Stat au decis împotriva propunerii parlamentarilor Nord-Ossetieni de a limita programele de radio-televiziune, cu caracter erotic.

“Am înţeles iniţiativa limitării răspândirii programelor TV si radio, cu caracter erotic.

Nu pare nimic de făcut şi regret că propunerea parlamentarilor Nord-Ossetieni, care sunt preocupaţi de problemele „murdăririi” tineretului, nu a găsit înţelegere”, a zis şeful Serviciului de presă al Patriarhiei de la Moscova, pr. Vladimir Vigilianski, Interfax – vineri.

În ianuarie, Duma de Stat a respins iniţiativa juridică a Parlamentului Alanian, referitoare la programele erotice de la TV şi radio.

Preotul aminteşte că “lumea civilizată, cu mult timp în urmă a introdus restricţii privind vârsta la unele filme sau programe”, care să-i ajute pe adulţi să hotărască “dacă aceste filme sau programe sunt acceptabile pentru copiii lor sau nu.”

“Când începem noi, acum, să vorbim despre aceste restricţii, toată lumea plânge: Cenzura! Am auzit de multe ori părerea că avem de învăţat despre democraţie de la Occident. Atunci, de ce să luăm ce-i mai rău? Poate că ar trebui să luăm de la Americani restricţiile pe care le au acolo?” a mai spus pr. Vladimir.

Mai multe decenii, a continuat el, “am suferit sub dictatura ideologiei sovietice, iar azi suferim de dictatura vulgarităţii şi cenzurii adevăratelor creaţii şi valori artistice, ale culturii noastre.”

Reprezentantul Patriarhiei recomandă ca luptătorii împotriva cenzurii să lupte mai întâi “împotriva vulgarităţii care domneşte în televiziunea noastră.”

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.