Discutii intre Papa Francisc si Presedintele Lituaniei

Ieri, Papa Francisc a primit-o în audiență pe Dalia Grybauskaite, Președinte al Republicii Lituania, care s-a întâlnit, ulterior, cu secretarul de stat, Cardinalul Pietro Parolin, însoțit de Arhiepiscopul Paul Richard Gallagher, secretar pentru relațiile cu statele.

Potrivit unei declarații a Biroului de presă al Vaticanului, în timpul discuțiilor, “a fost exprimata aprecierea, pentru contribuția pozitivă a Bisericii Catolice in societatea lituaniană”.

Liderii au discutat, de asemenea, despre “integrarea europeană, nevoia de o mai mare solidaritate între națiuni, pentru a face față diferitelor provocări actuale, primirea migranților în Europa, pacea și securitatea la nivel regional și internațional, conflictul din Ucraina și situația din Orientul Mijlociu, cu referire speciala la Siria și Țara Sfântă”.

Mai mult de trei sferturi din populatia Lituaniei este catolica (77%), si doar 4% din populație este ortodoxa.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.