O noua manastire in Georgia, la o altitudine de 2800 de metri

In Georgia, o manastire în cinstea celor 13 Sfinti Parinti-Asirieni (Sfântul Ioan Zedazeni si cei 12 ucenici ai sai, veniti din Antiohia), se construiește în Svaneti, la o altitudine de 2800 de metri, langa Ghetarii Ailama si Shkhara.

Lucrarile sunt conduse de Mitropolitul Ilarion de Mestia și Svaneti de Sus (Kitiashvili), și de starețul mănăstirii, Arhimandritul Iona (Gelashvili), conform publicatiei rusesti Blagovest-Info, care citeaza publicatia locala “Karibche” (“Pridvorul”).

Aceasta manastire leaga intr-un fel localitatile Svaneti de Sus și de Jos, se arata in raport.

De pe aceasta înălțime, piesajul are o frumusete de neegalat în regiunea Racha, aflandu-se in imediata apropiere a granitei cu Rusia.

În tradiția rusă, acesti mari sfinți ai georgienilor sunt numiti de regula sirieni. În Georgia, acestia sunt numiti “asurelebi”, adică asirieni.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.