Extremistii incearca eradicarea religiilor si a culturilor

Arhiepiscopul catolic de Filipine, Bernardito Auza, observator pemanent al Vaticanului la Națiunile Unite, a declarat, ieri, că este de datoria Vaticanului sa readuca in vedere, comunității internaționale, faptul că “extremiștii caută să elimine religiile, grupurile etnice și culturile”, care au existat în Orientul Mijlociu “de milenii”.

El a făcut această declarație, in cadrul unei dezbateri deschise privind situația din Orientul Mijlociu, la Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite.

“Dupa cum ii numaram pe cei ucisi, nu trebuie să ascundem nici situația răniților, strămutatilor și refugiaților care sunt incontinuu supusi unor temeri si pericole mari, chiar și atunci când fug de violențele fără sens din Orientul Mijlociu, care nu iau in considerare sub nicio forma cele mai elementare puncte de vedere ale Dreptului Internațional umanitar și ale umanitatii”, a spus Arhiepiscopul Auza.

“Această imagine oribilă apare zilnic în mass-media, migranții și refugiații inundand continentul european, in cautarea pacii si sigurantei, dar nefiind intotdeauna bineprimiti”, a adăugat el.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.