Patriarhul Ecumenic Bartolomeu viziteaza Bulgaria (7-10 noiembrie)

Bartolomeu I al Constantinopolului, Patriarh Ecumenic al Bisericii Ortodoxe, urmeaza sa ajunga in Bulgaria, pe 7 noiembrie 2015, conform informatiilor oferite de surse din Biserica Ortodoxa Bulgara.

Bartolomeu I va rămâne în țară până pe 10 noiembrie.

Pe langa o întâlnire cu Patriarhul bulgar Neofit, acesta mai are programata si o conversație privată cu Președintele Rosen Plevneliev.

Potrivit unei informatii oferite de un reprezentant al Sfântului Sinod, citata de Novinite, ramane sa fie luata in discutie si posibilitatea unei intalniri între Batolomeu si Primul-Ministru Boiko Borisov.

În ultima zi a vizitei sale, Academia Bulgară de Științe ii va atribui Patriarhului Ecumenic un titlu Honoris Causa.

Chiar dacă Bisericile Ortodoxe sunt considerate a fi “autocefale”, conduse de un lider national, fără a fi centrate în jurul unui lider unic precum catolicii, care il au pe Papa, Patriarhul Ecumenic este declarat a fi “primul între egali”, bucurandu-se de o autoritate morală deosebită.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.