ISIS ii ameninta pe israelieni, lansand primul avertisment in ebraica

În primul sau mesaj în ebraică, ISIS i-a amenintat, astazi, pe israelieni, spunând ca violențele din ultimele câteva săptămâni sunt doar începutul unui conflict mai larg – informeaza agentia italieneasca ANSA.

“Adevăratul război nu a început încă”, a avertizat un militant cu cagulă, într-un mesaj video: “Sosim!”.

“Acesta este un mesaj important pentru evreii care au ocupat țara musulmanilor”, a declarat, intr-o ebraica fluentă, luptătorul ISIS, la începutul mesajului video, în care a apărut în uniforma militară și tinand o pușcă.

“Adevăratul război nu a început încă. Cel cu care va confruntati in prezent – a menționat el – este doar o joacă de copii, comparativ cu ceea ce vă așteaptă în viitorul apropiat. Deocamdata, faceti cum credeti. Atunci, vă vom taxa de 10 ori mai mult, pentru crime”.

“Gândiți-vă un moment: Ce veti face, atunci când zeci de mii din întreaga lume vor veni sa va decapiteze si sa va arunce la gunoi”, a spus luptătorul, citat de Agentia Ansa.

“Vom continua până la sfârșit, până când eradicam boala”.

Apoi, militantul i-a asigurat pe israelieni, ca amenințările lui nu sunt vagi, ci respecta o hartă dupa care jihadistii islamici avanseaza.

“Ne apropiem de voi prin sud (Sinai) și nord (Golan). Scopul nostru este acela de a inlatura pentru totdeauna frontierele trasate (de puterile occidentale, în 1916), prin Acordul Sykes-Picot’‘.

Acordul Sykes–Picot din 1916 a fost o înțelegere secretă între guvernele Angliei și Franței, cu aprobarea Imperiului Rus, care urmarea să definească sferele de influență și de control privind teritoriile care trebuia să fie extirpate din trupul „Omului bolnav” – sintagma care reprezenta Imperiul Otoman în timpul Primului Război Mondial.

După aproape doi ani de beligeranță, în mai 1916, începuse să se întrevadă sfârșitul Războiului, care urma să definitiveze ineluctabila dezmembrare a Imperiului Otoman. Marea Britanie și Franța au decis divizarea Orientului Mijlociu în zone de interese de tip colonial, printr-un plan care urma să creeze ad-hoc o serie de state arabe sau, eventual, o confederație de state arabe.

Pe 16 mai 1916, s-a ajuns la o înțelegere secretă, trasată în linii mari de către reprezentanții Marii Britanii, Sir Mark Sykes, și Franței, François Georges-Picot.

Acordul Sykes-Picot a împărțit Imperiul Otoman în zone de ocupație, bazate pe interesele geo-politice franceze și britanice, și a făcut abstracție de componenta etnică, etosul și aspirațiile naționale și religioase ale locuitorilor.

– Marea Britanie urma să preia controlul asupra teritoriilor pe care – în linii mari – se găsesc astăzi Iordania, sudul Irakului și o mică zonă în Palestina, în jurul portului și golfului Haifa, pentru a-și asigura accesul la Marea Mediterană.

– Franța, la rândul ei, urma să preia controlul asupra teritoriilor din sud-estul Turciei, nordul Irakului, Siria și Libanul.

– Rusia ar fi urmat să primească Constantinopolul, Strâmtorile Turcești și partea rămasă otomană a Armeniei (al cărei popor aspira la independență și la unirea tuturor regiunilor în care locuia, sprijinit formal, mai ales, de către francezi).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.