Biserica Ortodoxa Etiopiana, ingrijorata de pierderea membrilor

Sanctitatea Sa Abune Mathias – Patriarhul Etiopiei – a spus că Biserica nu-si mai poate permite sa-si piarda credinciosii.

Patriarhul și-a exprimat îngrijorarea, în cadrul celei de-a 34-a adunări generale anuale a “Sebeka-Gubae” (consiliul membrilor Bisericii și reprezentanților de departament), in ziua de 18 octombrie 2015.

In urma cu doua zile, a avut loc si sesiunea anuală a Sinodului, iar obiectivul major a fost acela al dezvoltarii de strategii pentru contracararea scăderii numărului populației ortodoxe din Etiopia.

Ortodocșii etiopieni au pierdut un număr considerabil de credincioși, in favoarea mișcărilor evanghelice și penticostale din țară.

Biserica Ortodoxă Etiopiana este una dintre cele mai vechi comunități creștine, cu mai mult de 65 de milioane de credinciosi la nivel mondial, urmand ca marime Bisericii Ortodoxe Ruse, cea mai mare Biserica Ortodoxa.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.