Bangladesh: islamistii ameninta mass-media cu sharia si cer concedierea angajatilor de sex feminin

Poliția din Bangladesh a declarat că investighează cazul transmiterii unor scrisori catre diverse organizații mass-media, semnate de către un grup islamist interzis, care amenință să distrugă “cladirile-turn” și avertizeaza mass-media sa nu mai publice nimic impotriva “jihadului”.

Scrisoarea, trimisa după o serie de atacuri mortale care i-au vizat pe moderați și străini, conține o directivă de șase puncte, care include si problema femeilor, despre care sustine ca ar trebui sa ramana acasa, conform unui raport AP, citat de radioul Vaticanului.

Islamistii au avertizat intreprinderile, sa renunte la angajații de sex feminin, și spun că a lucra în afara casei este o “infracțiune și se pedepsește”, conform legii islamice sharia.

“Având în vedere că Sharia islamica sustine ca munca femeilor în afara casei și iesirea in public fara ‘purdah’ reprezinta o infracțiune care se pedepseste, atunci si cei care le angajeaza sunt la fel de vinovați”, arata mesajul, justificand demiterea angajaților de sex feminin.

Scrisoarea este semnată de Abdullah bin Salim, care ar fi purtator de cuvant al grupului “Echipa Ansarullah Bangla” – despre care se presupune că ar avea legatura cu o serie de alte grupuri care si-au asumat responsabilitatea pentru uciderea a patru bloggeri atei, in acest an.

“Consecințele vor fi severe, dacă nu mergeti pe calea Islamului. Clădirile-turn se vor va prăbuși la pământ, capetele vor cadea la picioarele soldaților Islamului” – se arata in scrisoare

Scrisoarea avertizează mass-media: “dacă libertatea de exprimare depaseste limita pe care am stabilit-o, fiecare unitate mass-media ar trebui să fie pregătita sa faca față consecințelor”, aminteste bdnews24, citat de AP.

De asemenea, se mai arata ca, daca cineva lucrează pentru o agentie mass-media care publică rapoarte in care ii condamna pe jihadisti pentru atacuri, atunci persoana va fi considerata instigator la ateism și va fi inlaturata complet.

Islamul este cea mai mare religie in Bangladesh, constituind 89,5% din populație. Hinduismul reprezintă 8,5% din populație, Budismul 0,6% și Crestinismul 0,3%. Majoritatea musulmanilor este suunita,

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.