Mitropolitul rus Ilarion s-a intalnit cu Patriarhul ecumenic Bartolomeu

Pe 18 octombrie 2015, Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, președinte al Departamentului pentru Relații Externe Bisericesti al Patriarhiei Moscovei, a ajuns la Atena, pentru a participa, cu binecuvântarea Sanctității Sale Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii, la Conferinta “Pluralismul religios și cultural și coexistența pașnică în Orientul Mijlociu” (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

În seara zilei de 18 octombrie, Mitropolitul Ilarion a participat la o cină servita in sala Hotelului “Intercontinental”, în numele Adunării Interparlamentare a Ortodoxiei (AIO), al carei secretariat s-a întâlnit în aceeași zi. La cina au fost prezenti si Sanctitatea Sa Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului, Preafericitul Părinte Patriarh Teofil III al Ierusalimului, Preafericitul Arhiepiscop Chrysostomos al II-lea al Ciprului, Preafericitul Părinte Arhiepiscop Ieronim al Atenei și al Intregii Greciii, Preafericirea Sa Arhiepiscopul Anastasios de Tirana și Intreaga Albanie, ierarhi și clerici ai Bisericilor Ortodoxe locale, deputatul Dumei de Stat a Federației Ruse, secretarul general al IOA si altii.

În dimineața zilei de 19 octombrie, înainte de începerea Conferinței, Mitropolitul Ilarion s-a întâlnit cu Sanctitatea Sa Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului, sosit la Atena pentru a participa la același eveniment.

Intalnirea s-a axat pe revizuirea celei de-a 5-a Conferinte Pre-Sinodale Pan-Ortodoxe, care s-a încheiat la Chambésy (Geneva), pe 17 octombrie (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Mitropolitul Ilarion a subliniat faptul că Biserica Ortodoxă Rusă a luat parte în mod activ la procesul de pregătire a Sinodului Pan-Ortodox și a acordat o mare importanță pregătirii meticuloase a proiectelor de documente ale Sinodului.

Președintele Departamentului pentru Relații Externe Bisericesti al Patriarhiei Moscovei si-a exprimat, in fata Preafericitului Patriarh Bartolomeu, profunda îngrijorare fata de situația din Ucraina, unde schismaticii au confiscat mai mult de 20 de biserici ale Bisericii Ortodoxe canonice (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), s-au inregistrat cazuri de ucideri si violențe împotriva clerului Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

Arhiepiscopul Ilarion a spus ca este indignat de acțiunile structurilor bisericești ucrainene ale ierarhilor Patriarhiei de Constantinopol din Statele Unite și Canada, concepute pentru a-i sprijini pe schismatici (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.