Israel: Secretarul General al ONU, aflat intr-o vizita-supriza

Secretarul General al ONU, Ban Ki-Moon, efectueaza o vizită-surpriză în Israel și Teritoriile Palestiniene, astazi, într-o încercare de a pune capăt unui val de violențe care a afectat regiunea.

Vizita vine pe fondul tulburărilor care au izbucnit în Ierusalim, cu o lună în urmă (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), in urma tensiunilor din jurul unui loc sacru din Ierusalim pentru evrei și musulmani.

Tulburarile s-au răspândit curand în cartierele arabe din Ierusalimul de Est și apoi in Cisiordania, Fâșia Gaza și Israel. Valul de atacuri zilnice a provocat panică în întregul Israel și a ridicat temeri că regiunea ar fi pe punctul unei noi runde de violențe dure.

Ministrul palestinian de Externe, Riyad Malki, a declarat, pentru radio palestinian, ca Ban Ki-moon, care este în prezent în Europa, va ajunge astazi și se va întâlni cu ambele părți. Secretarului General al ONU se întâlneste cu Președintele palestinian Mahmoud Abbas și cu Președintele israelian Reuven Rivlin, au declarat birourile celor doi lideri, conform Radio Vatican.

Nu a existat nicio confirmare a unei întâlniri între Ban și Primul-Ministru israelian Benjamin Netanyahu, dar rapoartele au declarat ca noul ambasador al țării la Organizația Națiunilor Unite, Danny Danon, se pregătea de o întâlnire cu Primul-Ministru.

Înainte de vizita, Secretarul General a emis un mesaj video, luni seara, facand apel la calm, pentru ambele părți.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.