Crestini pakistanezi, judecati in urma unor atacuri cu bomba asupra bisericilor lor

Un tribunal pakistanez anti-terorism a chemat in instanta 88 de creștini, pentru presupusele roluri jucate în revoltele violente iscate dupa două atacuri cu bombă asupra unor biserici din Lahore.

Cel puțin 15 persoane au fost ucise și alte cateva zeci ranite, in luna martie (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), când doi atentatori sinucigași au detonat incarcaturile explozive pe care le detineau, în afara bisericilor, în timpul desfasurarii slujbelor. Au fost implicate Biserica Catolică Sfantul Ioan și Biserica lui Hristos, din Youhanabad, unul dintre cele mai mari cartiere creștine din țară.

Atacurile au declanșat proteste violente, soldate cu moartea a doi bărbați musulmani, pe care creștinii i-au confundat cu suspecții de terorism.

Poliția a arestat mai mult de 100 de creștini, ca avand legatura cu revoltele și cazurile de linșaj. Unul dintre acestia a fost Pervaiz Sahotra, care conducea un partid politic creștin. Avocatul său, Naseeb Anjum, a declarat ca 88 de persoane, inclusiv Sahotra, rămân în continuare în arest. El a spus ca un tribunal anti-terorism din Lahore a programat o audiere, pentru sfârșitul lunii.

Creștinii, o minoritate în Pakistan, au fost țintele unor atacuri cu bomba, dar violentele represalii care au urmat, de asemenea, au dus la vărsari de sânge.

Liderii crestini sunt pesimisti in ce priveste soarta creștinilor deținuți.

Atacurile asupra celor doua biserici au fost revendicate de Talibanii Pakistanezi, conform UCAN.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.