Vietnam: un episcop catolic cere sa se puna capat hartuirii credinciosilor

Un episcop catolic a cerut, într-o scrisoare deschisă, sa se puna capăt hărțuirii catolicilor din Vietnam.

Cel ce a emis declaratia, este Episcopul Michael Hoang Duc Oanh de Kontum, iar acesta s-a plans ca administrația locală ii obliga pe catolici sa ditruga o alta biserica improvizată.

În scrisoarea sa, rezumând în ordine cronologică seria de acțiuni întreprinse de oficialii comuniști locali din iunie 2015, in vederea hartuirii turmei sale din Daknu, Monseniorul Hoang Duc Oanh isi exprima, în numele a mii de catolici săraci din regiune, nemultumirea fata de faptul ca autoritățile ignora solicitarile repetate din partea poporului, de a i se acorda permisiunea de construire de noi biserici, pentru deservirea populației catolice in crestere.

Prelatul se plânge că autoritățile locale de la toate nivelurile au încercat tot felul de trucuri, prin care sa demoleze orice lacas de cult pe care credincioșii incearca sa il ridice, indiferent de mărimea sa, sau de materialele folosite.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.