Credinciosii au blocat soseaua, pentru ca atacatorii sa nu le intrerupa Liturghia

Pe 9 octombrie 2015, in satul Chudnytsya, din regiunea Goshcha (Ucraina), credincioșii Bisericii Ortodoxe Ucrainene (Patriarhia Moscovei) au blocat soseaua, pentru a evita ca ca atacatorii din asa-zisa Patriarhie a Kievului, necanonica, sa ajunga in biserica lor și sa le intrerupa Sfanta Liturghie, conform publicatiei Pro-Biserica.

De mai multe luni, credincioșii din această zonă au fost victime ale agresiunii Patriarhiei Kievului. Prima agresiune a avut loc în martie 2015. Atacatorii au ajuns în timpul uneia dintre Liturghii in biserica, au aruncat icoanele și Evanghelia; ei au scos afara oamenii si au confiscat biserica. Toate acestea s-au întâmplat în prezența ofițerilor de poliție, care nu i-au împiedicat sa faca asta. De atunci, au continuat astfel de abuzuri, în mod repetat, conform publicatiei “Drepturile ortodocsilor”.

Pe 4 octombrie, înaintea Liturghiei de duminica, o inscripție a fost găsita pe zidul bisericii, care informa că biserica aparține, de acum, Patriarhiei Kievului. Credincioșii din Biserica ortodoxa Ucraineana canonica, ce functioneaza sub Patriarhia Moscovei, au blocat drumul pe soseaua principala a satului lor, pentru a protesta împotriva unei astfel de provocari. Poliția a reacționat, de această dată, și i-a forțat pe suporterii Patriarhiei Kievului sa inceteze provocările și agresiunile in acest sat.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.