Preot pe seama nou înfiinţatei parohii ortodoxe române din Sölvesborg, Suedia

Duminică 8 februarie 2009, Preasfinţitul Părinte Dr Macarie Drăgoi, Episcopul Europei de Nord, împreună cu un sobor de preoţi a săvârşit Dumnezeiasca Liturghie în nou înfiinţata Parohie Ortodoxă Română “Sfinţii Mucenici şi Arhidiaconi Ştefan şi Laurenţiu şi Sfinţii Martiri şi Mărturisitori Năsăudeni: Atanasie Todoran din Bichigiu, Vasile din Mocod, Grigore din Zagra şi Vasile din Telciu” din oraşul Sölvesborg, Suedia.

Cu acest binecuvântat prilej, Preasfinţitul Părinte Macarie a instalat în funcţia de preot paroh a acestei noi comunităţi parohiale, formată în jur de 800 de suflete, pe Părintele Alin-Ioan Popa, care a fost primit de credincioşi cu multă dragoste şi bucurie duhovnicească. După slujbă, s-a organizat o agapă frăţească şi s-a stabilit programul liturgic şi de cateheză la biserica care va fii oferită de Biserica Luterană comunităţii româneşti din Sölvesborg.


Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.