Absenta lui Dumnezeu reprezinta cauza crizei

Pe 13 octombrie, la Fatima, Cardinalul catolic Giovanni Battista Re a declarat ca rădăcina crizei în lumea de astăzi, atât economica dar și morala, este “absența lui Dumnezeu.”

Prefectul emerit al Congregației pentru Episcopi și al Comisiei Pontificale pentru America Latină, a spus că credința este ceva esențial, care nu poate fi marginalizat sau considerat irelevant, “pentru că schimbă radical modul de gândire și de acționare”. Ea nu tine doar de mântuirea veșnică, ci si de ceea ce este fundamental pentru “o viață senină pe acest pământ”.

“Fără Dumnezeu, bărbatul și femeia nu mai au principii care sa le lumineze calea vieții”, a continuat Cardinalul, afirmând că, “atunci când Dumnezeu își pierde locul central care I se cuvine, omul își pierde, de asemenea, locul sau”.

Acest lucru se datorează faptului că, “departe de Dumnezeu, omul se pierde pe el insusi și ramane la mila egoismului personal și a intereselor de grup”.

Cardinalul Re a mai amintit că Evanghelia zilei l-a condus cu gândul la Templul din Ierusalim, pe care Hristos l-a găsit schimbat într-o “peșteră de tâlhari și comercianți”.

Subliniind această lectură, Cardinalul le-a cerut pelerinilor sa isi puna intrebari vizavi de locul pe care Dumnezeu il mai are în inimile lor și în viețile lor, avertizand asupra pericolului ca Dumnezeu risca sa devina “ultima dintre preocupările noastre”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.