Guvernul Bulgar a oprit restaurarea asezarii antice Serdica din Sofia

Guvernul Bulgar a oprit restaurarea sit-ului asezarii antice Serdica, din Sofia (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), conform unui anunt al Ministrului Culturii, Vejdi Rasidov.

Rasidov a luat aceasta decizie, dupa ce a fost avertizat de către cetățeni, ca procesul de restaurare nu respecta aspectul original al complexului arheologic.

Sit-ul, care urmeaza sa devina un muzeu în aer liber, este situat in imediata apropiere a Consiliului de Miniștri, în centrul Sofiei, la câteva sute de metri de Biserica Sfanta Duminica.

Echipa de restaurare a luat decizia adăugarii de straturi subțiri de caramida la partea superioara a ruinelor, pentru a împiedica prabusirea acestora, fapt care a atras imediat furia cetățenilor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.