Joe Biden primeste Premiul Athenagoras pentru Drepturile Omului

Ordinul Sfantul Andrei al Patriarhiei Ecumenice va acorda Premiul Athenagoras pentru Drepturile Omului, in acest an, Vicepresedintelui Joe Biden, cu ocazia banchetului anual al organizației, in ziua de sâmbătă, 17 octombrie 2015, la New York Hilton Hotel din New York City, SUA.

Infiintat in 1986, Premiul pentru Drepturile Omului Athenagoras este inmanat anual unei persoane sau organizații care a exemplificat în mod constant, prin acțiune, scop și dăruire, sustinerea drepturilor fundamentale și libertatii religioase a tuturor oamenilor.

În decembrie 2011, Biden a devenit primul Vicepreședinte al Statelor Unite care l-a vizitat pe Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu la Constantinopol. La trei ani mai târziu, in noiembrie 2014, Vicepreședintele a revenit intr-o a doua vizită oficială în Patriarhia Ecumenică.

IPS Arhiepiscop Demetrios ale Americii, răspunzand in urma vestii legate de Premiu, a declarat:

“Vicepreședintele Biden a demonstrat din nou și din nou angajamentul sau față de Patriarhia Ecumenică și de exercitarea liberă și neîngrădită a misiunii sale spirituale.

Cele doua vizite in Fanar, vorbesc despre dragostea sa vizavi de libertate, de simțul dreptății și de prietenia adevărată fata de Sanctitatea Sa “.

Comandantul National, Dr. Anthony J. Limberakis, a adăugat:

“Suntem onorati de acordarea Premiului Drepturilor Omului Athenagoras, acestui lider exemplar, a cărui dragoste fata de libertate și drepturile omului a oferit, astfel, mărturie despre Biserica Mamă și drepturile tuturor oamenilor oprimați”.

In trecut, au primit acest premiu, printre altii: Președinții Jimmy Carter si George HW Bush, Maica Tereza, Elie Wiesel și Mihail Gorbaciov.

Premiul este instaurat în memoria Patriarhului Ecumenic Athenagoras, care a slujit în această calitate din 1948 si până la moartea sa, în 1972. Înainte de alegerea sa ca Patriarh Ecumenic, Athenagoras a slujit ca Arhiepiscop al Americii de Nord și de Sud.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.