Scandal in Arhiepiscopia Grec-Ortodoxa a Americii: COMUNICAT OFICIAL

(Foto: Greek Reporter)In urma dezvaluirii unei presupuse relatii extraconjugale a Pr. grec-ortodox american George Passias (in varsta de 67 de ani, casatorit, avand 4 copii) cu enoriașa Ethel Bouzalas (directoare de scoala, provenita din Peru, in varsta de 45 de ani, casatorita, avand 3 copii), Arhiepiscopia Bisericii Grec-Ortodoxe din America a emis un comunicat oficial legat de scandal.

În anunțul său, Arhiepiscopia ii informează pe credincioșii sai, ca Passias a fost suspendat:

“În ultimele zile, cu inima indurerata, ne-am confruntat cu o problemă regretabila, care implică un membru al clerului nostru, Pr George Passias, și o enoriașa adulta de sex feminin.

Intelegem reacția credincioșilor, fiind de asteptat să se simtă profund răniti și cu totul dezamăgiti, și pericolul grav al acestui scandal. În același timp, știm că Singurul care a mers pe fata acestui pământ și a fost fără păcat a fost Domnul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos.

Ii asiguram pe credincioși, ca suntem intristati si conștienți de ceea ce s-a întâmplat și a afectat atât de grav viața Arhiepiscopiei și a comunitatii noastre. Drept urmare, Arhiepiscopia a inițiat deja procedurile ecleziastice corespunzătoare, începând cu suspendarea clericului din toate activitățile preoțești.

Asa cum se intampla în orice moment dificil, in aceste clipe avem posibilitatea de a demonstra cu adevărat credința noastra, prin răspunsul pe care il oferim. Ar trebui să ne para rau pentru cei care s-au lăsat pradă unei asemenea situatii grave și să ne rugam pentru ei și pentru familiile lor, care au fost profund rănite de acțiunile acestora. De asemenea, sa ne rugăm pentru credincioși, în special pentru tinerii din comunitatea noastră, a căror credință a fost zguduita de ceea ce au văzut și citit în mass-media.

Pe de altă parte, știm că Biserica noastră din America a fost din abundență binecuvântata cu clerici devotați și pioși, care cu adevărat au muncit într-un mod pe care Hristos l-a proclamat prin mesajul Evangheliei, slujind poporul lui Dumnezeu.

Ne rugăm ca Dumnezeu Cel Atotputernic, un Dumnezeu al milei, dreptatii și adevărului, sa trimita Duhul Său cel Sfânt și să ajute la pocăința sinceră a celor implicați direct și la vindecarea celor afectati de acțiunile lor”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.