Obama: antrenarea sirienilor din opozitie e grea, cat timp Assad e la putere

Președintele american Barack Obama a declarat pentru CBS, într-un interviu, că obiectivul său era acela de a verifica dacă este posibila pregatirea și dotarea opoziției moderate din Siria, împotriva ISIS. Cu toate acestea, el a declarat ca, atata timp cat Assad este la putere, este foarte dificil ca atentia sa se axeze pe ISIS.

Într-un interviu pentru programul “60 de Minute”, care a fost preînregistrat marți și difuzat aseară în Statele Unite, Obama a subliniat că o parte din strategia administrației a fost aceea de a încerca diferitele variante, adăugând că în această situație volatilă și cu atât de multi actori pe terenul din Siria nu vor exista soluții simple.

Vinerea trecută, șeful Pentagonului, Ash Carter, a confirmat o schimbare în planul de antrenare si dotare a sirienilor moderati.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.