Pentru prima data dupa 1917, se reiau slujbele in faimoasa Biserica Acoperamantul Maicii Domnului de pe Nerl

Pentru prima dată din 1917, slujbele sunt oficiate regulat în faimoasa Biserica “Acoperamantul Maicii Domnului” de pe Nerl (Volga/ Yaroslavl – Rusia).

Cladirea dateaza din secolul al XII-lea, fiind cunoscuta în întreaga lume.

Un preot al eparhiei de Vladimir slujeste aici in fiecare duminica. O a doua sfintire a bisericii a avut loc pe 4 octombrie 2015.

Conform agentiei TASS, care il citeaza pe secretarul pentru relatii externe al Episcopiei de Vladimir, Eugene Lipatov:“Aici nu s-au mai oficiat slujbe, din 1917, Biserica Acoperamantul Maicii Domnului de pe Nerl fiind închisă”.

Biserica a fost sfintita, pentru prima dată, în urmă cu 850 de ani. În prezent, ea este folosita atât de Muzeul Vladimir-Suzdal, cat si de Episcopie.

Reprezentanții Bisericii au redobândit permisiunea de a intra in aceasta biserica, în 2005. Pregătirile pentru cea de a doua sfintire au început în urmă cu zece ani. Clerul a numit acest eveniment, ca fiind “unul istoric”.

Slujbele vor fi oficiate în biserică, totusi, doar pe perioada verii, în timp ce în timpul iernii, preoții și credincioșii se vor aduna în Biserica Sfintii Trei Ierarhi, care a fost restaurată și sfintita pe 4 octombrie. În ambele biserici au fost instalate altare din piatră albă, s-au adăugat alte icoane și obiecte de cult necesare.

Metocul manastiresc al Nașterii Maicii Domnului, de la Biserica Acoperamantul Maicii Domnului de pe Nerl, a fost de asemenea deschis, cu binecuvântarea Mitropolitului Evloghie de Vladimir și Suzdal.

Biserica Acoperamantul Maicii Domnului de pe Nerl a fost construita în timpul prințului Andrei Bogoliubschi.

Aceasta este situata la confluența râurilor Nerl (Volga) și Klyazma, aflandu-se pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.