Mitropolitul Nifon de Targoviste participa, in Chambesy, la cea de-A 5-a Conferinta Pan-Ortodoxa pre-sinodala

Cea de-a 5-a Conferinta Pan-ortodoxă de la Chambésy si-a deschis astazi astazi lucrarile. Anterior, a fost oficiata Sfanta Liturghie, în Biserica Sfantul Apostol Pavel. Slujba a fost prezidată de Mitropolitul Ieremia de Elveția (Patriarhia Ecumenică), secretar pentru pregătirea Consiliului Bisericii Ortodoxe, alaturi de acesta slujind șefii delegațiilor Bisericilor Ortodoxe locale.

Reprezentantul Bisericii Ortodoxe Romane la Conferinta este Mitropolitul Nifon de Târgoviște.

Rugăciunile și cântarile au fost rostite în limba greacă, arabă, slavona, sârbă, albaneză, cehă, franceză și engleză.

Cea de-a 5-a Conferința Pan-ortodoxa a fost convocata în conformitate cu decizia luată la Constantinopol, in 6-9 martie 2014 (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), de Sinodul Intâistătătorilor Bisericilor Ortodoxe locale, in vederea revizuirii proiectelor de document ale Consiliului Pan-Ortodox, elaborate de comisia specială inter-ortodoxa și, de asemenea, in vederea adoptarii proiectului de document “Autonomie și de modul ei de proclamare”, elaborat de Comitetul de pregătire inter-ortodox, în 2009.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.