Moschee in… Capitala. O alta problema care ne suna cunoscut…

Consiliul de Stat din Grecia a respins un apel formulat de 111 locuitori din zona Votanikos a Atenei, care s-au ridicat împotriva construirii unei moschei musulmane. Astfel, decizia deschide calea ridicarii primei moschei musulmane din Atena.

Locuitorii Votanikos, care s-au prezentat drept cetateni crestini-ortodocsi greci, au atacat o decizie a Consiliului, prin care s-a daduse unda verde ridicarii unei moschei in Votanikos, cu finanțare de stat, într-o clădire abandonată, care aparține Marinei Grecesti.

Cei 111 cetățeni au cerut anularea proiectului, susținând că ar fi fost neconstituțional și ilegal din motive de protecție a mediului, precum și din motive de separare a puterilor, citând articolele 24 și 26 din Constituția Elenă. De asemenea, acestia au susținut că clădirea nu este în concordanță cu istoria și estetica orașului.

Cu toate acestea, cea mai înaltă instanță administrativă din Grecia a decis că nu sunt încalcate principiile egalității și libertății de exprimare in ce priveste credința, ci sunt protejate drepturile musulmanilor. Potrivit instanței, construcția moscheii este necesara, Grecia fiind obligată prin tratatele internaționale pe care le-a semnat, și prin Constituție, sa protejeze libertatea religioasă.

Pentru construcția moscheii, Ministerul Dezvoltării a alocat 946.000 de euro. Moscheea controversata va fi construita pe strada Iera Odos, in cladirea unui atelier auto al Marinei din Grecia, în Cetatea Marinei din Votanikos.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.