Saturday 10 october 2015

Religia in scoala, atacata si in Grecia: dusmanii ne-au invadat casa!

Cu ocazia unui proiect de lege recent, care sa faciliteze retragerea elevilor de la ora de religie in scoala, Arhiepiscopul Ieronimos al Atenei a spus, în timpul ultimei sesiuni a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei:

“Incidentul recent privind educația religioasă, mi-e teama ca reprezinta vârful aisbergului. Se pare că ‘prietenii’ noștri, de aici și din Europa, profitând de situația noastră economică dezastruoasă, nu renunta, în soluționarea relațiilor noastre economice, sa caute mai degrabă sa schimbe societatea noastra greaca, prin toate mijloacele, începând cu scolile noastre”.

“Tragedia este ca dușmanii noștri nu mai sunt departe și în afara. Ei sunt chiar în interiorul zidurilor noastre. Ii vedem, ii simțim”, a declarat primatul, adăugând că “guvernul elen s-a angajat într-o serie de reforme și de măsuri impuse de legislația internațională și de creditori, cu scopul schimbarii societății noastre și diminuarii rolului istoriei și tradițiilor noastre, desfiintand instituția familiei, impunand lucruri stricăcioase, degradand în continuare limba noastră și aratand desconsiderare fata de civilizatia noastra veche de secole, fata de țara noastră, fata de credința noastră”.

Arhiepiscopul a cerut ierarhiei Bisericii Ortodoxe a Greciei și clerului loial poporului grec, sa devina “baraje” și “metereze” împotriva acestei stari de fapt.

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.