Uganda: Papa Francisc vine ca un constructor de poduri…

Episcopii catolici din Uganda au emis o declarație pastorală, cu ocazia apropierii vizitei Papei Francisc în această țară, care va avea loc in perioada 27-29 noiembrie 2015. Episcopii le-au cerut ugandezilor să se pregătească spiritual, pentru a primi binecuvântările Papei.

Episcopii le cer, de asemenea, ugandezilor sa intreprinda acte de caritate.

“Facem apel la voi, sa intreprindeti acte de caritate față de cei săraci și sa faceti fapte de pocăință, astfel încât să putem primi toate binecuvântările papale, într-o manieră demnă. Cel mai important este să facem toate eforturile pentru a ne impaca si iubi unul pe celalalt, așa cum Hristos ne-a iubit pe noi”, se arată în declarație.

Episcopii au spus că Papa Francisc se apropie de Uganda, ca de o punte a pacii și reconcilierii.

“Papa vine ca un constructor de pod. Vizita sa ne asigură încă o ocazie prin care sa fim instrumente ale unitatii, pacii și reconcilierii în familiile și diferitele grupuri religioase, culturale și politice. Aceasta presupune sa il urmam pe Hristos, care a venit să slujească, mai degrabă decât să fie servit; ne invită să fim slujitori unii altora”, se arată în declarație.

Declarația pastorală este semnata de Arhiepiscopul catolic de Gulu, John Baptist Odama, care este președinte al Conferinței Episcopale Catolice de Uganda.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.