Prăznuirea Sfântului Haralambie în Episcopia Tulcii

Sfântul Haralambie prăznuit de Sf. Biserică în fiecare an la 10 februarie se bucură de o aleasă cinstire şi în Episcopia Tulcii, mai ales că în biserica Buna – Vestire (grecească) din Tulcea se păstrează de câteva sute de ani o parte din Sfintele sale Moaşte.

În cuprinsul eparhiei există trei biserici închinate acestui sfânt făcător de minuni şi ocrotitor mai ales în vremuri de epidemii şi de ciumă.

Biserica din localitatea Nalbant, prot. Babadag (zidită în anul 1884) este închinată Sf. Muc. Haralambie, iar în ajunul prăznuirii, luni 9 februarie a.c. seara P.S. VISARION Episcopul Tulcii va săvârşi acolo Vecernia arhierească cu Litie şi va prezenta spre venerare credincioşilor prezenţi racla cu Sf. Moaşte.

În ziua prăznuirii Sf. Haralambie, credincioşii din parohia Greci I, prot. Niculiţel, vor avea bucuria de a se închina Sf. Moaşte ale Sf. Haralambie în cadrul Sf. Liturghii arhiereşti oficiată de P.S. Episcop VISARION în biserica Sf. Haralambie din localitate, construită în anul 1877.

Tot în ziua de marţi 10 februarie a.c. în biserica Spitalului leprozeriei din Tichileşti, prot. Niculiţel, închinată tot Sf. Muc. Haralambie şi construită în anul 1920 un sobor de preoţi, în frunte cu P.C. Cons. Ion Nicolae Sorin va oficia Sf. Liturghie şi va cerceta pe asistaţii de aici.

Seara în Catedrala Episcopală se va oficia slujba Vecerniei şi Acatistul Sf. Haralambie după care credincioşii se vor închina Sf. Moaşte.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.