Arhiep. Teodosie de Sevastia si Patriarhul Bulgariei: amestecul Rusiei in conflict, o speranta pentru pace

Arhiepiscopul Teodosie de Sevastia (foto), din Patriarhia Ierusalimului, a fost primit, pe 2 octombrie, de catre Patriarhul Neofit al Bulgariei.

Mulțumind gazdei sale, Arhiepiscopul Teodosie i-a transmis acesteia salutul cordial al Patriarhului Teofil al Ierusalimului, cu invitația de a vizita Țara Sfântă și Patriarhia Ierusalimului.

Arhiepiscopul Teodosie a marturisit, in comun cu Patriarhul Bulgariei, preocuparile legate de Orientul Mijlociu, odată leagănul Creștinismului, unde până în vremurile de astazi, oamenii de diferite naționalități și religii au trăit pașnic.

Astăzi, cu toate acestea, creștinii sunt expusi unor persecuțiii fără precedent (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Arhiepiscopul a subliniat că, în ultimii patru ani, persecutarea fara precedent a Creștinismului are loc în Orientul Mijlociu: aproape o jumătate de milion de creștini au părăsit Siria, aproape un milion, Irakul, mai mult de 40 de clerici au fost torturați în această țară, comunitățile creștine întregi au fost golite de locuitorii lor, iar biserici și alte lacasuri sfinte din secolele IV-V au fost distruse.

În timpul discuțiilor, Arhiepiscopul Teodosie, în numele Patriarhiei Ierusalimului, și-a exprimat speranța că amestecul Rusiei în conflict, va duce la un echilibru de putere și la incetarea conflictului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.