Tuesday 6 october 2015

40 de Liturghii – Sfantul Nectarie: TRANSMISIUNE LIVE din Catedrala din Urziceni, incepand cu ora 8

Astazi, transmisiunea in direct incepe la ora 8:00, intr-o zi in care Biserica Ortodoxa ii cinsteste in mod deosebit pe Sfantul Apostol Toma si pe Sfanta Mucenita Erotiida.

Dupa cum v-am anuntat in editiile noastre anterioare de stiri, incepand din ziua de 28 septembrie 2015, in Catedrala dfin Urziceni, cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte VINCENTIU, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, a inceput savarsirea a 40 de Sfinte Liturghii, cu ocazia apropierii zilei de cinstire a Sfantului Ierarh si Taumaturg (Vindecator) Nectarie din Eghina (9 noiembrie).

In toata aceasta perioada, Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe va incerca sa va tina la curent cu manifestarile speciale ce vor avea loc in Catedrala din Urziceni, efectuand mai multe transmisiuni in direct, cu sprijinul Departamentului Mass-Media al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor, reprezentat prin Arhid. Nicusor Silviu Dascalu, in colaborare cu Parintii slujitori. Parintele paroh al Catedralei “Sfintii Imparati Constantin si Elena” din Urziceni, este Pr. Bogdan-Ionut Stancu – Protopop de Urziceni.

Slujbele vor începe în fiecare zi la ora 8.00 cu Sfânta Liturghie, urmată de Acatistul Sfântului Nectarie.

În anul 2013, Catedrala din Urziceni a primit în dar o părticică din sfintele moaște ale Sfântului Nectarie, adusă din Grecia (Eghina). Aceasta se găsește spre închinare în biserică (vezi aici). [https://lacasuriortodoxe.ro/redactia-lacasuri-ortodoxe/19520-cum-de-au-ajuns-moa-tele-sfantul-ierarh-nectarie-in-catedrala-din-urziceni.html]

PROGRAM LITURGIC, la Catedrala din Urziceni, ÎN CINSTEA SFÂNTULUI NECTARIE29 SEPTEMBRIE – 9 NOIEMBRIE 2015

LUNI Ora 8.00 – SFANTA. LITURGHIE + Acatistul SFANTULUI NECTARIE

MARȚI Ora 8.00 – SFANTA LITURGHIE + Acatistul SFANTULUI NECTARIE

MIERCURI Ora 8.00 – SFANTA LITURGHIE + Acatistul SFANTULUI NECTARIE Ora 17.00 Acatistul Sf. Împărați Constantin și Elena

JOI Ora 8.00 SFANTA LITURGHIE + Acatistul SFANTULUI NECTARIE

VINERI Ora 8.00 SFANTA LITURGHIE + Acatistul SFANTULUI NECTARIE + Sfințirea Apei (AGHEASMĂ) Ora 17.00 Taina SFANTULUI MASLU

SÂMBĂTĂ Ora 7.30 SFANTA LITURGHIE + Acatistul SFANTULUI NECTARIE + Parastase Ora 16.00 Vecernie

DUMINICĂ Ora 7.30 Utrenia Ora 9.00 SFANTA LITURGHIE + Acatistul SFANTULUI NECTARIE + Dezlegări și molitfe

Din anul 2013, Catedrala din Urziceni detine o părticică din moaștele Sfântului Nectarie Taumaturgul din Eghina (Grecia) ce se găsește permanent în biserică.

Transmisiunile live vor fi efectuate prin intermediul serviciilor specializate pe care Agentia de stiri Lăcaşuri Ortodoxe le detine: LiveCamera media PRODUCTION [https://livecamera.ro/] si NETCreator [https://netcreator.ro/] , acestea putand fi urmarite gratuit, atat in paginile agentiei, in programul TV Lacasuri Ortodoxe, cat si in cele ale Retelei Web a Episcopiei Sloboziei si Calarasilor (www.sf-esc.ro [https://www.sf-esc.ro/] ) – biserici si protopopiate.

Agentia de stiri Lăcaşuri Ortodoxe efectueaza transmisiuni video in direct, in fiecare duminica si la sarbatorile importante, din Biserica Ortodoxa Romana, incepand din anul 2008.

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.