Comemorarea Arhimandritului prof. Dr. Iosif Iuliu Olariu în satul natal

Duminică, 8 februarie 2009, Arhim. Prof. Dr. Iosif Iuliu Olariu, un exponent al râvnei cărturăreşti şi acriviei profesorilor de teologie, a călugărilor, a preoţilor şi a credincioşilor preocupaţi de credinţa strămoşească a poporului român, a fost comemorat în satul natal, Brădişorul de Jos din episcopia Caransebeşului prin prezenţa Preasfinţitului Părinte Episcop Lucian al Caransebeşului, care a dezvelit bustul ilustrului profesor ridicat în curtea bisericii parohiale.

Sf. Liturghie arhierească s-a ofciat începând cu orele 9.30 de către Întâistătătorul Eparhiei Caransebeşului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi în prezenţa unui număr mare de credincioşi. În cadrul Sf. Liturghii oficiate în biserica parohială, Ierarhul a hirotonit întru diacon pe teologul Romulus Frâncu şi a săvârşit o slujbă de pomenire pentru arhimandritul Iosif Iuliu Olariu. În încheiere Sf. Liturghii, soborul preoţesc dimpreună cu reprezentanţii administraţiei locale şi numeroşii credincioşi au dezvelit bustul celui care în urmă cu 150 de ani, la data de 6 februarie vedea lumina soarelui dreptăţii în localitatea Brădişorul de Jos.

Iniţiativa ridicării unui bust arhim. Iosif Olariu a aparţinut Chiriarhului, la îndemnul căruia parohia şi administraţia locală au intreprins eforturi financiare pentru împlinirea acestui nobil deziderat de recunoştinţă. În final s-a făcut o prezentare a vieţii şi activităţii arhimandritului şi profesorului bănăţean, care prin râvna rugăciunii şi a studiului teologiei a adus un renume răsunător, atât Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeş, cât mai ales Eparhiei Caransebeşului, cu care s-a identificat, slujind lui Dumnezeu şi credincioşilor Lui în acest colţ de ţară până la la marea trecere în veşnicie. Această sărbătoare a parohiei Bădişorul de Jos, dar şi a Episcopiei Caransebeşului, a fost primită cu mult entuziasm şi aleasă dragoste de credincioşii parohiei, care s-au bucurat a se ruga pentru prima dată, la prima vizită arhierească, alături de Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian, care recunoscător fiind instituţiei teologice din Caransebeş, pe care a şi absolvit-o în urmă cu 18 ani, cinsteşte reprezentanţii de marcă ai ei.

Continuare si album foto (click pe banner):

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.