Slujire arhierească la parohia Agadici, protopopiatul Oraviţa

Parohia Agadici din protopopiatul Oraviţa este una dintre cele mai mici comunităţi din Episcopia Caransebeşului, aici credincioşii emigrând spre alte localităţi care oferă perspective mai optimiste pentru asigurarea unui trai decent. Cu toate aceste comunitatea ortodoxă din această localitate este ataşată de biserica parohială, participând cu regularitate la sfintele slujbe ce se oficiază aici.

Cu prilejul oficierii dumnezeieştii Liturghii arhiereşti la parohia Brădişorul de Jos, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi a săvârşit la ceas de seară slujba Vecerniei la parohia Agadici, unde credincioşii şi-au aşteptat Ierarhul cu mare bucurie, ţinând seama de faptul că nici un locuitor al satului nu îşi aduce aminte ca în biserica din Agadici să se fi slujit arhiereşte vreodată.

După oficierea dumnezeieştii Liturghii Ierarhul a ţinut un cuvânt de învăţătură întărind în credinţă pe cei prezenţi, amintindu-le că deşi sunt o turmă mică, Biserica Ortodoxă le poartă de grijă păstrându-i în rugăciuni neîncetat. Părintele protopop al Oraviţei, Ion Văran a adăugat faptul că biserica parohială se află angajată într-un proiect de finanţare ce se doreşte a fi concretizat în acest an. Totodată Preasfinţia Sa a făgăduit credincioşilor că va trimite un preot în parohia Agadici, care să le fie în permanenţă alături, ţinând seama de faptul că de o lună această parohie este vacantă.

În încheiere toţi cei prezenţi au fost miruiţi de către Întâistătătorului Eparhiei şi au primit iconiţe spre binecuvântare. Vizita la parohia Agadici se încadrează în proiectul Preasfinţitului Părinte Episcop Lucian de a vizita parohiile în care nu a slujit în cei trei ani de arhipăstorire în calitate de episcop al Caransebeşului.

Pentru album foto, click pe banner:

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.